Äntligen vår!

11Feb07

Ja, lite konfunderade blir ni kanske, men nu är det vår. Fotbollen är igång. Här följer en liten rapport från MFF:s första träningsmatch (lugn Wallins, jag ska försöka fokusera på allt det där andra än fotboll).

Matchen:
MFF – Stadslaget. Inte mycket att orda om. Det blev 1-0, Sliper gjorde målet, MFF brände två straffar. So what, säsongen är igång.

Platsen:
Heleneholm är lite som Malmös motsvarighet till Ruhr-området. I skuggan av den väldiga skorstenen (värmeverk?) ligger en liten idrottsplats med en konstgräsplan. Det finns en liten (bör betonas) läktare. Funktionärer finns också, jämnt fördelade på entrévakter, korvgrillare och allmäna ordningspoliser (ja, såna som säger saker som: ”Ah, ni får inte gå där, gå runt!”, dvs såna som helt plötsligt har fått lite auktoritet). Lite roligt är ju att man kommer väldigt nära spelarna och kan höra alla direktiv från bänken.

Motståndarna:
Stadslaget är inte som man skulle kunna tro någon form av internt lag som jobbar på Malmö stad, utan lite olika spelare från de mindre klubbarna i Malmö. Den spelare som stack ut mest var nr 10. En aningen överviktig Zlatan-kopia som tog varje chans att ge MFF:arna en eftersläng, sen slänga käft på bästa Zlatan-manér. En duktig målvakt hade dom också.

Publiken:
En oerhört homogen skara män med mössa. 2000 sådana närmare bestämt. Alla tittade på matchen nyfiket med mer eller mindre legala skäl (hemifrån alltså). Vi hamnade bredvid ett gäng killar i andra halvlek. Ja, ett sånt gäng där alla tävlar i att slänga ur sig kvickheter, helatiden. Typ ”Du ser lite nere ut, har du Down’s syndrom”. Trevligt… Idioter! Vi tröttnade och ställde oss bakom målet istället. Där fick jag en snöboll kastad på benet, av en 30-åring med mössa. Idioter!

Vädret:
Kallt så ini helvete.



No Responses Yet to “Äntligen vår!”

  1. Kommentera

Lämna en kommentar